Pokolj u Lazarevu, napadnuta i žena (FOTO)

Podeli:

U jutarnjim časovima čopor pasa ušao je na imanje porodice Ćirović iz Lazareva i poklao 7 ovaca. Nevenka Ćirović  izašla je oko pola 5 u dvorište da vidi šta se događa, kada su psi i nju napali. Ona je imala sreće, jer se odbranila vilama od razularenih životinja.

Kada se nemio događaj završio, kontaktirane su sve službe koje su ubrzo izašle na teren. Poljočuvarska služba je prva stigla i sačinila zapisnik. Policija je obavila uviđaj, kao i komunalna policija.

Zoohigijenska služba je nakon uviđaja pokupila preklane ovce i odnela. Ranije su ljudi iz JKP „Čistoća i zelenilo“, kojoj pripada ova služba pokušali u više navrata da uhvate pse, ali su se oni svaki put razbežali.

Kako RTV Santos saznaje, u pitanju su vlasnički psi koji već više od godinu dana prave problem i napadaju ljude u ovom mirnom banatskom selu. Bahatost vlasnika, koji pušta pse da slobodno šetaju selom, dovela je do  situacije u kojoj je mogao i ljudski život da se tragično završi.

Policijski službenici su izvršili uviđaj i u konsultaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom oni će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe, zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Materijalna šteta nastala u napadu pasa iznosi 90.000 dinara, ali je mogla biti nemerljiva, da se Nevenka Ćirović nije odbranila.

Prema poslednjim informacijama do kojih je došla RTV Santos, u ponedeljak, 26. marta održaće sastanak predstavnici redovne i komunalne policije sa nadležnim službama, kako bi se trajno rešila ova problematična situacija.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga