Počinje prolećna akcija iznošenja kabastog otpada

Podeli:

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počinje u ponedeljak 11. maja 2020. godine i trajaće do četvrtka 11. juna 2020. godine. Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji grada i sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici po dva dana, biti locirani kontejneri zapremine 5 m3 i prazniće se svakodnevno.
Primarni cilj akcije je da se građani oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…) da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i dr. Sekundarni cilj akcije, jeste da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.
Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada ili koji nisu u mogućnosti da iskoriste ovu akciju, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine 5 m3, a sve u skladu sa važećim cenovnikom Preduzeća.
Ovu priliku koristimo kao apel građanima da kabasti otpad ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni (autosmećari) koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima, nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa isti ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada, navodi se u saopštenju JKP „Čistoća i zelenilo“.

Raspored kontejnera za sledeću nedelju:

1. Mesna zajednica „Zeleno polje’’
– raspored kontejnera od 11. maj – 12. maja 2020.god.
1.1. Ugao ulice Bačka – Crnogorska
1.2. Ugao ulice Šumadijska – Baranjska
1.3. Ugao ulice A. Cesarca – Sremska
1.4. Ugao ulice Hercegovačka – J. Pančića
1.5. Ugao ulice P.Kovalića – prolaz iz Bagremove

2. Mesna zajednica „Dositej Obradović“
-raspored kontejnera za 13. maja – 14. maja 2020. god.
2.1. Raskrsnica ulice Laze Kostića – Travnička
2.2. Raskrsnica ulice Uroša Predića – Konstantina Danila
2.3. Ulice Aleksandra Belića br. 12
2.4. Raskrsnica Pančevačke ulice – Vardarske ulice
2.5. Kod bazena.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga