Počeo upis dece u Predškolsku ustanovu Zrenjanin, elektronskim putem, na portalu eUprava

Podeli:

Na Portalu eUprava Republike Srbije juče je objavljena usluga „eVrtić“ za Predškolsku ustanovu Zrenjanin, čime je počeo upis dece za školsku 2021/22. godinu u vrtiće u gradu Zrenjaninu. Postupak je istovetan kao prošle godine, a sprovođenje upisa predviđeno je kao aktivnost broj 13 u Planu prioritetnih aktivnosti za smanjenje administrativnih tereta u Republici Srbiji 2019–2021.(„Stop birokratiji”) koji je usvojila Vlada Republike Srbije.

 
Na taj način je postupak pojednostavljen, jer se zahtev može podneti bez fizičkog odlaska u Predškolsku ustanovu i bez prikupljanja neophodnih dokumenata ili dokaza, dok je Predškolskoj ustanovi obezbeđen alat za proveru podataka iz zahteva. 
 
Usluga „eVrtić“ objavljena je na Portalu, i nalazi se na linku https://euprava.gov.rs/usluge/5667
 
Uputstvo za roditelje nalazi se na stranici POMOĆ.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podseća da je Zrenjanin među gradovima u Srbiji u kojima ne postoje liste čekanja za upis u Predškolsku ustanovu i da će svi roditelji koji to žele moći da upišu svoju decu u neki od dvadeset vrtića u gradu. 
– Pozivam roditelje ili staratelje da iskoriste mogućnost elektronskog upisa dece, uštede vreme i na jednostavan način obave predviđenu proceduru. Grad Zrenjanin radi na obezbeđivanju što boljih uslova za smeštaj dece, u poslednjih osam godina otvorili smo dva nova vrtića, unapredili boravak u postojećim i nadam se da će u narednoj školskoj godini usluge Predškolske ustanove koristiti još veći broj naših mališana nego do sada – prokomentarisao je početak upisa u vrtiće gradonačelnik Zrenjanina. 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga