Počelo asfaltiranje obilaznice, izvođači radova nadoknađuju kašnjenje

Podeli:

Počeli su radovi na asfaltiranju dela magistralnog puta – obilaznice oko Zrenjanina, na potezu od kružne raskrsnice na Mihajlovačkom drumu ka ukrštanju s Prvomajskom ulicom. Do juče je ugrađen prvi sloj asfalta na deonici od oko 400 metara, a nakon ispitivanja kvaliteta kolovoza, putari će nastaviti s ugradnjom nosećeg, a potom i završnog, habajućeg sloja asfalta.

U toku su i pripremni radovi za izgradnju kružne raskrsnice na Temišvarskom drumu, a ubrzani su i radovi na izgradnji mosta preko Begeja.  

Tanja Bisić, direktorka projekta izgradnje obilaznice, ispred preduzeća “Energoprojekt niskogradnja”, izjavila je u emisiji RTS “Koridori” da su u toku radovi na gornjem stroju mosta preko Begeja, priprema oplate i armature za betoniranje kolovozne ploče.
“Istovremeno, izvode se radovi na zaštiti i izmeštanju instalacija u zoni buduće kružne raskrsnice s magistralnim putem, a na trasi smo, praktično, u fazi prijema nosećeg sloja i početka asfalterskih radova”, rekla je Bisićeva. 

Ona je najavila i nadoknadu zaostatka u radovima, izazvanim vremenskim prilikama i epidemijom Kovid-19.
“S poboljšanjem vremenskih uslova, zaista ćemo se potruditi da pojačamo resurse, broj mehanizacije i radnika, da to kašnjenje u najvećoj meri nadoknadimo, a što se roka završetka radova tiče, on je uslovljen izmeštanjem dalekovoda elektromreže koji je na nepropisnoj visini na delu trase od nekih 400 metara i čije rešenje moramo da sačekamo. U taj deo nismo uvedeni kao izvođači, a trudićemo se da naš stepen završetka radova bude takav da nam preostanu, praktično, samo radovi na tom delu celokupne trase”, objasnila je ona. 

U pitanju je zona ukrštanja trase obilaznice sa Prvomajskom ulicom, gde je takođe planirana izgradnja kružne raskrsnice i novi ulazak u grad, odnosno naselje “Gradnulica – Guvno”. Ukupna dužina trase u izgradnji, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, iznosi 3,7 kilometara i uključuje izgradnju dve kružne raskrsnice i najskupljeg objekta na celokupnoj trasi obilaznice dugoj 14,5 kilometara – mosta preko Begeja, prvog novog mosta u Zrenjaninu koji se gradi nakon 27 godina. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga