Počela gradnja 40 stanova, ovaj deo grada će izgledati drugačije (FOTO)

Podeli:

Počela je gradnja stambenog objekta sa 40 stanova u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica. Realizacija tog projekta sprovodi se u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, a finansijska sredstva obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina. Planirana vrednost investicije iznosi 922.000 evra, a Grad Zrenjanin uzeo je učešće u projektu kroz obezbeđivanje građevinskog zemljišta i kompletne infrastrukture. Radove izvodi preduzeće “Kej” iz Valjeva, a rok za završetak je novembar ove godine.   

 Gradnjom ovog stambenog objekta nastavljaju se aktivnosti koje Grad Zrenjanin sprovodi u saradnji sa republičkim Komesarijatom za izbeglice i migracije, a tiču se obezbeđenja trajnih stambenih rešenja najugroženijim izbeglim i raseljenim licima koja imaju prebivalište na teritoriji grada. Nedavno su uručeni ključevi za 11 stanova u objektu u Ulici Franje Kluza, vrednost te investicije bila je 274.000 EUR, a grad je uzeo učešće u rešavanju stambenih potreba izbeglica i kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći.  

 Za kupovinu 13 seoskih kuća, za isto toliko izbegličkih porodica, u okviru Regionalnog stambenog programa gradu su dodeljena sredstva od 143.000 EUR. Takođe, gradu su dodeljena i sredstva za nabavku paketa građevinskog materijala za 29 korisnika, u ukupnom iznosu od 261.000 EUR. Konačno, izbegličkim porodicama u Elemiru, Tarašu, Perlezu i Zrenjaninu dodeljene su i montažne kuće. 

Izvor,foto: zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga