Počela „Cvetna pijaca“

Podeli:

Prodajna izložba cveća pod nazivom “Cvetna pijaca” počela je danas i potrajaće do 20. aprila na Trgu slobode u Zrenjaninu. Posetioci će tokom ova tri dana, u periodu od 8 do 19 časova moći da vide i kupe najraznovrsniju ponudu saksijskog, rezanog cveća, sadnica, opreme za hortikulturu i da dobiju sve potrebne savete od izlagača kako da se brinu o biljkama.

Prvi čovek Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina zadovoljan je što se, posle pauze, na trgu ponovo našao veliki broj proizvođača cveća ali i kupaca.

– Grad Zrenjanin i Turistička organizacija na ovaj način promovišu jedan novi vid turističke ponude, jedan novi potencijal. Na Trgu slobode ima preko 50 u;esnika trenutno i ta brojka će biti i veća jer izlagači non stop pristižu. Posebno isti;em da imamo izlagače od Vranja do Horgoša.

Pavle Filep iz Vrbasa, poznatiji kao Paja Kaktus, nije propustio priliku da Zrenjanincima predstavi svoje mnogobrojne vrste kaktusa.

– Kaktusi su vrlo jednostavni za održavanje. Ako kupite kod mene jedan jedini kaktus, više ga nikad ne morate u životu zalivati. Potrebno je samo da ga ostavite napolju, kiša će uraditi svoje i onda ga pred zimu, početkom novembra, unesete u hladnu i svetlu prostoriju i ostavite do proleća. To je sve – kaže Paja Kaktus.

Dejan Dimitrijević iz Svilajnca predstavio je neobične biljke poput japanske, sibirskog limuna i slično.

– Moji se cvećarstvom bave već pedeset godina. To sam zavoleo gledajući njih. Ovde u Zrenjaninu ponudio sam biljke koje ne zahtevaju tretiranje. Zvuči čudno, ali zaista postoje takve biljke i ja ih imam na štandu.

Cena cveća je popularna pa tako najjeftinije cveće košta samo 50 dinara a najskuplji primerci idu i do 5.000 dinara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga