„Buđenje proleća“ uz najlepše što Zrenjanin ima

Podeli:

Tradicionalna dečija manifestacija “Buđenje proleća”, nakon dve godine pauze, održana je danas u Kulturnom centru Zrenjanina, uz učešće trinaest gradskih horova, orkestara, plesnih škola, studija, kulturno-umetničkih društava i solista. “Buđenje proleća” je uvršteno u godišnje manifestacije od značaja za Grad Zrenjanin, a uz lokalnu samoupravu, kao pokrovitelja, organizatori su Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina. 

Kako je istakla koordinatorka dečjeg programa te gradske ustanove kulture, Nikoleta Vidaković, deca su se uželela da konačno “probude proleće” i okupila su se danas na ovoj manifestaciji po osmi put.
– Mislim da će i ovo “Buđenje proleća” biti podjednako dobro kao i prethodna, iako neki od redovnih učesnika ovoga puta nisu mogli da se pripreme za nastup, zbog celokupne situacije u prethodnom periodu. Pripremili smo dvosatni program i deca željno očekuju aplauze. Kada sam ja bila mala, nekako mi je najvažnije bilo da izađem na binu, dobijem aplauz, da se predstavim publici i sigurno je sve to nedostajalo ovoj deci koja danas učestvuju u manifestaciji – rekla je Vidakovićeva. 

Pred publikom u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina nastupili su Gradski dečji hor Kulturnog centra, Muzičko zabavište “Sanjalice”, orkestar Osnovne i srednje škole “9. maj”, studio “Babyroad”, Baletska škola “Dimitrije Parlić”, Centar za očuvanje tradicije “Moja sosa”, Gimnastičko-plesni klub “Free dance”, kulturno-umetnička društva “Pionir” i “Đerđef” i Centar za igru Zrenjanin.    

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga