Počela 48. Pesnička štafeta

Podeli:

Tradicionalna književna manifestacija „Pesnička štafeta“ počela je danas po 48. put. Gostujući pesnik ove godine je književnik iz Zrenjanina Uglješa Šajtinac. Na samom početku karavana „Pesničke štafete“, Šajtinac je obišao Osnovnu školu „Đura Jakšić“ i družio se sa malim pesnicima koji su mu predstavili njihove radove.

Ovogodišnja „Štafeta“ i književnik Uglješa Šajtinac će sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda. Tokom trajanja manifestacije, učenici osnovnih škola predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo i svoje talente, a najbolji pesnički radovi biće nagrađeni na završnoj svečanosti „Pesničke štafete“ koja će se održati 26. maja na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Bogatoj zbirci knjiga za decu koje biblioteka povodom manifestacije objavljuje u ediciji “Književnost za decu i omladinu”, ove godine pridružila se kao 44. po redu i knjiga „Sve same drame“ Uglješe Šajtinca koju je ilustrovao Dejan Uzelac.

„Pesnička štafeta“ se i ove godine realizuje uz podršku: Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kompanije Telekom Srbija, Kompanije Gomeks i izdavačkih kuća: Kreativni centar, ProPolis Books i Pčelica.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga