Plivački klub „Proleter“ nastavlja da niže uspehe

Podeli:

Proteklog vikenda Plivački klub Proleter osvojio je 24 medalje na “Jesenjem kupu u Subotici”. Na takmičenju je učestvovalo preko 250 takmicara iz 5 zemalja (BiH, Makedonija, Hrvatska, Slovenija i Srbija). Ovo je prvo takmicenje u novoj sezoni 2024-25 za plivački klub, a učestvovali su 10 najmlađih takmičara koji su osvojili čak 24 medalje.

Generalni sekretar kluba, Dragan Jocić navodi: “Ova letnja sezona je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba jer je plivač Nikola Aćin u štafeti 4×100 slobodno osvojio evropsko zlato, a zatim i učestvovao na Olimpijskim igrama i samo nastavio niz fenomanalnih uspeha Olimpijaca: Najdanovske, Lenđera, Silađija i Simonovićeve. Takođe kadeti su ekipno vicešampioni Srbije i imaju preko 10 reprezentativaca u raznim kategorijama”.

Iz Plivačkog kluba pozivaju sugrađane da dovedu svoju decu u školu plivanja, pre svega zbog bezbednosnih razloga, zatim i zdravstvenih, jer je opšte poznato da je plivanje najzdraviji sport na svetu, a trude se da deca zavole plivanje, nastave da treniraju, steknu dobre radne navike, ali i da postanu šampioni. U klubu imaju programe od 4+ godina do škole plivanja za odrasle, fitnes programe, akva bik program, biznis plivanje sa kojima radi 8 licenciranih trenera od strane Plivačkog saveza Srbije.

Sledeće takmicenje za koje se sprema Plivački klub Proleter je ovog vikenda u Novom Sadu, zatim u Kikindi, pa na veliko takmičenje Grand prix – Kup Zrenjanin u Zrenjaninu, a zatim će slediti u decembru mesecu državna prvenstva za pionire, kadete, juniore i seniore u Subotici.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga