Ovog vikenda u gradu – ZROK FEST, KORZO FEST, Banatska bajka

Podeli:

OVOG VIKENDA U GRADU

 • Amfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina
 • Glavna gradska ulica – centar grada
 • Županijski park (Gradska bašta) Kulturni centar Zrenjanina i ovog vikenda u saradnji sa partnerima organizuje veliki broj letnjih programa u otvorenom prostoru na par gradskih lokacija. Završnica Korzo festa publiku očekuje u petak, 29. i subotu, 30. jula, rok svirke – ZROK fest sa nastupom tri benda održaće se u Amfiteatru Kulturnog centra a manifestacija «Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti» ‘krupnim koracima’ svojim svakodnevnim programima ulazi u završni mesec organizacije programa za sve generacije.

Raspored programa, nastupa i prezentacija pogledajte u nastavku ili na sajtu www.kczr.org

KORZO FEST

 • Završnica ovogodišnje manifestacije
 • Petak, 29. i subota, 30. jul

Ovog vikenda završavamo ovogodišnju manifestaciju KORZO FEST uz odlične svirke, nastupe poznatih bendova i čuvene umetničke i edukativne radionice koji će ulepšati boravak posetilaca u glavnoj gradskoj ulici. Bogat i žanrovski različit programski sadržaj za sve generacije u petak 29. jula kod Vodotornja, nudi nastup tamburaškog orkestra „Banda drvena“ a u subotu, 30. jula nastupa dobro poznat, na domaćoj estradi, „OK bend“. Za ljubitelje programa „ulična svirka“ u subotu, 30. jula očekuje se i nastup, ovog puta, tria „Hand Made“. Petak i subota, pored radionica rezervisani su i za dve dečje predstave interpretirane po motivima poznate priče „Tri praseta“ i bajke „Uspavana lepotica“.

Raspored programa pogledajte u nastavku:

MUZIČKI KONCERTI KOD VODOTORNjA

 1. jul – 22h – BANDA DRVENA, Tamburaški Rock’n’Roll
 2. jul – 22h – OK BEND

PROGRAM „ULIČNA SVIRKA,, – PLATO ISPRED STARE ROBNE KUĆE

 1. jul – TRIO „HAND MADE“ – 20:30h

PETAK, 29 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
Plato ispred Robne kuće 19h- RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE
Plato kod Vodotornja 19h – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.
Plato kod Vodotornja 19:30h – JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)
Plato ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ 20h – KNjIŽEVNO VEČE

SUBOTA, 30 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE
Plato kod Vodotornja 19h- LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.
Plato kod Vodotornja 19:30h JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)
Plato kod Vodotornja 19h- LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

 • – Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Podršku pri realizaciji manifestacije pružile su ustanove kulture: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Narodni muzej Zrenjanin, i Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Prijatelji manifestacije su PerSu marketi.

ZROK FEST

 • Kulturni centar Zrenjanina
 • Subota, 30. jul – 22 sata
  U subotu, 30. jula u okviru ZROK festa nastupaju bendovi: TBK, „Neprijatelj prelazi Zeku“, Drink or Die. Koncert počinje u 22 sata u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

BANATSKA BAJKA

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Svakodnevni kulturno umetnički programi za sve generacije održavaće se do 28. avgusta. Detaljan prgramski sadržaj objavljuje se na facebook stranici Banatska Bajka Leto U Gradskoj Bašti . Manifestaciju organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Media 023 Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Raspored programa «Banatske bajke» za naredni period

Sreda 27. jul – U 19 časova počinje nastup Ženske pevačke grupe Kulturnog centra Zrenjanina «Filigran» a nakon koncerta sa početkom u 21 sat, održaće se književno veče Darka Ješića iz Starčeva.

Četvrtak 28. jul – U 18 časova održaće se logopedska radionoica, u 19 časova radionica dečjeg centra «Smajli» a sa početkom u 21 sat počinje projecija filma: „Kondorito- avantura u svemiru“.

Petak, 29. jul u 20 časova nastupa Milica Dosković sa gostima

Subota, 30. jul – 20 časova – nastup muzičkog sastava Bid Bend „Gagić i prijatelji“

Nedelja, 31. jul – 21 sat – bioskop na otvorenom – projekcija dečjeg filma

Ponedeljak, 1. avgust – 20 časova – nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova

Utorak, 2. avgust – 20 časova – Pivsko veče – predstavljanje Male Pivare „Crna kornjača„ iz Beograda uz nastup dua „Hand Made“

Sreda, 3. avgust – 20 časova – promocija knjige „Avramovi iz Panonije“ Biljane Dimitrijevič Martinov – autorka i prijatelji –

Četvrtak, 4. avgust – U 18 časova studio Cekom realizuje radionicu animacije, od 19 časova organizuje se čitaonica GNB „Žarko Zrenjanin“ a od 20 časova radionica „Planeta“ Kreativnog centra „Dečije carstvo“. U 21 sat na programu je projekcija filma za decu.

Petak, 5. avgust – 20 časova – nastupa Milica Dosković sa gostima

Ulaz na programe navedenih manifestacija je besplatan.

Organizator ZROK festa je Kulturni centar Zrenjanina, KORZO fest organizujemo u saradnji sa Turističkom organizacijom grada a u organizaciji manifestacije «Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti» pored gradske TO učestvuje i IP Media023. Pokrovitelj manifestacija je Grad Zrenjanin a prijatelj manifestacija su PerSu marketi.

Satnicu održavanja programa za sve tri manifestacije možete pogledati na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina www.kczr.org

Dobro došli!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga