OTKRIVAMO: Uhapšeni migranti i krijumčari ljudi

Podeli:

Osobe koje migriraju iz ratom zahvaćenih područija Sirije, Iraka, Avganistana, Libije i drugih zemalja u tranzitu ka zemljama Evropske unije u velikom broju prolaze preko teritorije Republike Srbije. Na području Policijske uprave u Zrenjaninu njihovo prisustvo je zabeleženo u manjem broju, a nije uočeno ni njihovo zadržavanje u gradu i okolini.

Policijska uprava Zrenjanin
Pred policijskim službenicima PU u Zrenjaninu, u 2015. godini, 90 osoba je izrazilo nameru traženja azila, nakon čega su upućeni u neki od centara za azil, radi daljeg ostvarivanja njihovih prava.

Troje iregularnih migranata koji su zatečeni u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice prema Rumuniji, između Srpske Crnje i Kikinde, na teritoriji koju pokriva PU u Zrenjaninu, procesuirano je u prekršajnom sudu zbog nezakonitog boravka.

Pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova u Zrenjaninu su, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi u toku 2015. godine, podneli tri krivične prijave protiv pet srpskih državljana.

Zrenjanin ne predstavlja glavnu destinaciju migrantima, već im eventualno služi kao tranzitni put do željene destinacije.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga