Ovde možete da parkirate u Zrenjaninu za Dane piva

Podeli:

Parkiranje u Zrenjaninu za vreme trajanja manifestacije „Dani piva“ predstavljaće pravi izazov. Dva velika parkinga u gradu su zatvorena zbog jednog od najznačajnijih dešavanja u gradu. Očekuje se poseta od oko pola miliona ljudi za 5 dana, koliko traju programske aktivnosti.

IMG_20150826_171708

Upravo iz tog razloga smo kontaktirali čelne ljude JKP“Pijace i parkinzi“, kako bi građani koji dolaze svojim vozilima znali gde da parkiraju bez posledica.

Direktor ovog značajnog preduzeća, Ilija Mandić je za RTV Santos potvrdio da zbog nemogućnosti obezbeđivanja prostora za sve posetioce, vozilo za ukljanjanje automobila neće sklanjati motorna vozila. Radiće u slučajevima kada neko vozilo blokira prolaz drugom, ali se neće naplaćivati kazna.

Na vozačima ostaje mogućnost da se snalaze u okolnim ulicama, ali da ostavljanjem svojih vozila ne ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Postoji parking kod stare pijace, dva na magistrali (kod Eko pumpe i  u blizini banke kod platoa), a biće moguće parkiranje u delu ulica, koje su zatvorene zbog Dana piva.

Iz saobraćajne policije su za RTV Santos potvrdili da će njihovi pripadnici u potpunosti primenjivati odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima pa i oblasti zaustavljanja i parkiranja vozila. S toga upozoravaju da vozač ne sme da zaustavi odnosno parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka, odnosno na pešačkom prelazu, na prelazu biciklističke staze preko kolovoza, na raskrsnici, na mostu, na nadvožnjaku, na biciklističkoj stazi, na kolskom ulazu odnosno izlazu iz zgrade, dvorišta ili garaže itd.

Pojačanu kontrolu saobraćaja na putnim pravcima ka Zrenjaninu pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu vršiće i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, Kikindi, Pančevu i Beogradu.

Iz PU Zrenjanin su apelovali na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i ne upravljaju vozilom pod uticajem alkohola.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga