Oglasnu tablu počelo da koristi 10 gradova i opština

Podeli:

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije pokrenulo je aplikaciju „Oglasna tabla“, koju je u pilot fazi počelo da koristi 10 gradova i opština.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje, a sve u cilju bolje primene zakona i samim tim bolhih usluga za građane.

ministarstvo, državne, uprave

Prve lokalne samouprave čiji će zaposleni biti korisnici aplikacije u test fazi su Sombor, Zrenjanin, Kruševac, Kragujevac, Gradska opština Čukarica Beograd, Gradska opština Savski venac Beograd, Bačka Topola, Ub, Lebane, Gradska opština Palilula Niš.

„Ovo je prvi ovakav projekat koji će službenicima pomoći u radu i obezbediti im potrebnu podršku“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji je napomenuo da su istraživanja javnog mnjenja koja sprovodi Ministarstvo pokazala da je tu komunikaciju potrebno unaprediti.

On je dodao da je cilj da se boljim informisanjem zaposlenih utičei na kvalitet usluge koju dobijaju građani.

Plan je da nakon tekst faze u ovih 10 gradova i opština, aplikacija tokom seldeće godine bude dostupna svim zaposlenima u javnoj upravi, dodaje se u saolpštenju.

Izvor: Tanjug

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga