Oglasio se gradonačelnik Zrenjanina zbog problema sa vodosnabdevanjem

Podeli:

S obzirom na problem vodosnabdevanja u gradu, obratili smo se gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

„Želim da se izvinim svim građanima Zrenjanina zbog tih problema u vodosnabdevanju. Praktično, imali smo jedno iskakanje sa strujom. Dok su ljudi resetovali pumpe u samoj fabrici, bilo je nestanka vode, a onda, imali smo plansko isključenje u 23 časa do 7, koje se produžilo praktično do pola 9, 9. Najbitnije je da je urađeno sve što je planirano, da smo uspeli“, rekao je Janjić.  

Investitor u samoj fabrici prerađivao je postrojenje i on je uspeo da podigne pritisak.

„Verujem da do večeras se normalizuje snabdevanje u samom gradu. To je jedan veliki poduhvat koji smo morali na ovakav način da uradimo i u ovo nevreme, za vreme vanrednog stanja. Radimo mnogo da skinemo zabranu. Imamo odlične rezultate i na izlazu iz fabrike imamo odlične rezultate u svim delovima grada. Gledamo da to ostane tako, da ispunimo sve parametre i sve zahteve za skidanje zabrane. Ne ide lako, imamo problema, ali rešavamo jedan višedecenijski problem i siguran sam da će Zrenjaninci biti zadovoljni“, rekao je Janjić. 

Nema planskih isključenja više. Rešavaju se i same havarije na vodovodnoj mreži u gradu koje treba da se saniraju. Ekskluzivno je gradonačelnik rekao na koji način će se rešiti problem vodosnabdevanja u zgradama i kad.  

„Pokušaćemo sve zgrade da opremimo pumpama. Imamo situaciju da u zgradi „Lepe Brene“  nemamo problem sa pritiskom, a da već u zgradi pored u Ruži Šulman ima problem na drugom i trećem spratu. Sve zgrade, bez obzira što je to obaveza vlasnika stanova i zgrada, opremićemo dodatnim pumpama koje će gurati dodatni pritisak“, istakao je gradonačelnik.

On je uveren da ćemo leto dočekati spremni i da će svi imati dobru vodu sa dobrim pritiskom u svojim domovima. 

Od juče je započela nabavka dodatnih pumpi i u vreme vanredne situacije će se opremati zgrade. 

Bušiće se dodatni bunari na izvorištima i investitor će praviti nove rezervoare za povećanje kapaciteta. 

„Najbitnije je da je prečišćena voda i da su rezultati odlični“, zaključio je Janjić.  

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga