Održana 16. sednica Skupštine grada Zrenjanina

Podeli:

Pod predsedavanjem Čedomira Janjića, odbornici Skupštine grada Zrenjanina zasedali su danas 16. put u aktuelnom sazivu, a dopunjeni dnevni red sadržao je 56 tačaka. 

 Odbornici su razmatrali odluke na koju je prethodnu saglasnost, na poslednjoj sednici, dalo Gradsko veće, a veći deo dopunjenog dnevnog reda ticao se kadrovskih izmena u sastavima upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima i ustanovama kulture, kao i u školskim odborima u nekoliko škola na teritoriji Grada Zrenjanina. Nekoliko donetih odluka u vezi je sa funkcionisanjem komunalnih preduzeća i u oblasti komunalne infrastrukture. 

Skupština grada većinom glasova izglasala je predlog Odluke o izmenama Odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, što je prokomentarisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac. 
– Odlukama koje donosimo omogućavamo da, kada se završi izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, preradu otpadnih voda vrši firma s kojom smo potpisali ugovor. Vrednost te investicije je preko tri milijarde dinara i to je razlog zašto nju ne realizuje naš “Vodovod”, zato što izgradnja prečistača košta preko tri milijarde, ili više od 50 odsto budžeta Grada Zrenjanina. 

 Izmenama i dopunama nekoliko planova generalne i detaljne regulacije stvaraju se uslovi za novu gradnju i nove investicije.

– Grad je prošle godine izdao 662 dokumenta, što građevinskih dozvola, što odobrenja za gradnju, a godinu ranije 402 dozvole. To se dešava i zato što smo mi, pripremom planskih dokumenata, omogućili da se u gradu podižu i objekti porodičnog i kolektivnog stanovanja, proizvodni i trgovinski objekti i sigurno je da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu – naglasio je zamenik gradonačelnika. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga