Odabrani pobednici „Lavovskog poduhvata“

Podeli:

Građani Zrenjanina, Bačke Palanke i Novog Sada izglasali su pobedničke projekte u okviru društveno odgovorne kampanje LAV brenda – „LAVOVSKI PODUHVAT“

Pobednik lavovskog izazova

 U okviru projekta „LAVOVSKI PODUHVAT“, koji je kompanija Carlsberg Srbija pokrenula 1. septembra, građani Novog Sada, Zrenjanina i Bačke Palanke imali su priliku da između tri predloga, odaberu donaciju koju će LAV brend pokloniti njihovom gradu. Glasanje je bilo omogućeno na web sajtu LAV piva, a u Bačkoj Palanci i Zrenjaninu i putem slanja sms poruka.

Nakon jednomesečne kampanje, u sva tri grada, izabrani su projekti koji će u narednom periodu biti realizovani od strane kompanije Carlsberg, a u saradnji sa nadležnim lokalnim institucijama.

U Bačkoj Palanci odabran je projekat: Opremanje oftalmološke ambulante pri Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“. Donacijom će biti obezbeđena neophodna savremena dijagnostička sredstva među kojima su: borer, špalt lampe, skijaskop, aplanacioni tonometar, čime će se olakšati i povećati efikasnost rada odeljenja za oftalmologiju.

Najveći broj glasova iz Zrenjanina odneo je predlog: Kupovna putničkog kombi vozila za prevoz građana na hemodijalizu. Više od 125.000 stanovnika grada Zrenjanina zdravstvenu zaštitu ostvaruje u opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“. Godišnje se u njoj obavi više od 15.000 dijaliza. Mnogi Zrenjaninci putuju iz udaljenih mesta nekoliko puta nedeljno na dijalizu jer nemaju sopstveno vozilo. Ovo vozilo omogućiće im jednostavniji i lakši prevoz do bolnice i potrebne terapije.

Građani Novog Sada odlučili su da svoju donaciju dodele uređenju prihvatilišta za životinje. Kako je pitanje zbrinjavanja napuštenih životinja, pre svega pasa, problem sa kojim se grad suočava, ova donacija učiniće im boravak u prihvatilištu lakšim, jer će ustanova dobiti uređeni travnjak, nove sadnice drveća i šiblja, kao i specijalizovano vozilo za prevoz životinja.

Sa realizacijom projekata se kreće odmah i u narednim nedeljama biće komunicirani datumi uručivanja donacija, rekli su iz ove ponate kompanije.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga