Obaveštenje za lica koja poseduju nekretnine u Bosni i Hercegovini – usklađivanje zemljišnih knjiga i formiranje jedinstvenog registra

Podeli:

Obaveštavaju se lica koja poseduju nekretnine u Bosni i Hercegovini da se na teritoriji cele Bosne i Hercegovine vrši usklađivanje (harmonizacija) zemljišnih knjiga i formiranje jedinstvenog registra .
Svaka opština raspisuje javni poziv za jednu ili više svojih katastarskih opština u kome poziva građane da sami prijave svoju imovinu.

Upis imovine je obavezan za sve vlasnike nekretnina u BIH.

Udruženje „Srpski krajevi“ u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije počelo je sa realizacijom programa „Informisanje o imovinskim pravima Srba u Federaciji BiH“.

Za detaljnije informacije, sva zainteresovana lica mogu da se jave kancelarijama za pružanje besplatne pravne pomoći za upis imovine u Federaciji Bosne i Hercegovine
U Beogradu,
Gavrila Principa br. 16, br.telefona 064/514 58 77
od 8:00 do 15:00
U Novom Sadu,
Vojvođanskih brigada br. 17, prizemlje, br.telefona 021/528-132 i 021/520-030
od 9:00 do 15:00 časova

Takođe se obaveštavaju lica koja imaju nepokretnosti na teritoriji opština Čitluk, Gradačac, Kalesija, Lukavac, Mostar, Orašje, Srebrenik, Široki Breg, Ljubuški, Livno, Tuzla i Živinice da je javni poziv za upis nepokretnosti u toku .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga