Nove mere zbog korona virusa, PARK POSTAJE ZABRANJENA ZONA!

Podeli:

Vlada Srbije danas je donela nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19. Proširuje se zona „zabranjenih mesta“ i pojašnjava sitaucija sa prodajom hrane i pića kod ugostitelja.

Obustavlja se zbog epidemije virusa korona  gradski prevoz na teritoriji Srbije i ta odluka stupa na snagu večeras od 20 časova a ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i prevoz za zaposlene.

Za sve građane koji vreme trajanja vanrednog stanja moraju da rade ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz o čemu će biti naknadno obavešteni i utome je angažovana i PKS.

Izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je isključivo na osnovu posebne dozvole.

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana izmenjena je nedelju tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru kako bi kupili namirnice u samoposlugama ili lekove u apotekama.

„GRAĐANI, OD VAS SVE ZAVISI!“

Sve mere koje su usvojene u prethodnom periodu imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlja građana, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već joj je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina, navodi se u saopštenju s današnje sednice. Vlada još jednom apeluje na sve građane da se najstrože pridržavaju svih mera koje je vlada donela kako bismo iz ove bitke svi zajedno izašli kao pobednici.

Spisak prodavnica i apoteka koji će raditi nedeljom u tom periodu javno je dostupan na sajtu www.covid-19.rs  kao i na sajtu Vlade Srbije.

Za sva lica mlađa od 65 godine period zabrane kretanja menja se za subotu, kada će kretanje biti zabranjeno od 20 časova do 3 ujutru.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba.

 

 

Izvor:mondo.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga