Novčano kažnjavanje neodgovornih lica nedovoljno da se speči stvaranje divljih deponija

Podeli:

Komunalna milicija vrši nadzor nad primenom odluke o održavanju komunalne higijene, a to podrazumeva kontastno patroliranje pripadnika komunalne milicije i pisanje kazni neodgovornim počiniocima. Kazne za fizička lica koja odlažu otpad na mestu koje za to nije predviđeno kreću se od 10.000 za fizička lica, do 100.000 dinara za pravna lica.

Na teritoriji Zrenjanina angažovano je 13 komunalnih milicajaca, a usled epidemiološke situacije taj broj konstanto varira. Pripadnici komunalne milicije nadzor vrše u saradnji sa komunalnom inspekcijom u civilu, a akcije ovakvog tipa donekle su dale rezultate.

– Ovakve akcije daju određene rezultate, ali moram da kažem da je stanje na terenu katastrofalno. Bez nekih dodatnih mera poput video nadzora ili povećanja novčanih kazni, neće biti ozbiljnijeg pomaka. Mi smo mapirali sva mesta na kojima nastaju divlje deponije i te površine se redovno čiste u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“- rekao je načelnik komunalne milicije Nemanja Malinić.

U narednom periodu očekuje se zapošljavanje novih pripadnika komunalne milicije, što bi trebalo da pomogne pravovremeno reagovanje nadležnih službi i sprečavanje neodgovornih pojedinaca da zagađuju životnu sredinu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga