NIS organizovao profesionalno takmičenje vozača „Vozački izazov 7“

Podeli:

NIS je tracicionalno, i ove godine organizovao takmičenje profesionalnih vozača u kompanijskom kompleksu u Zrenjaninu. NIS-ovi ambasadori na putevima širom Srbije i regiona pokazali su svoje umeće na poligonima koji su u skladu sa standardima Evropske Unije. Na ovaj način, kroz takmičenje, a ujedno i druženje i takmičarski duh, NIS je ukazao na vozače kao najbitnije subjekte bezbednosti u saobraćaju, kao i značaj povećanja saobraćajne kulture. 
Na poligonima NIS-ovog novog kompleksa u Zrenjaninu, u subotu, 6. oktobra, svoje vozačke veštine, pored profesionalnih vozača putničkih i teretnih vozila NAFTAGAS-transport-a i zaposlenih u kompaniji, oprobali su i predstavnici Vojske Srbije i podizvođači NAFTAGAS-transport-a. Testirano je i znanje učesnika iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa, a kao novina, uvedeno je takmičenje dispečera – organizatora transportnih usluga, koji su se nadmetali u veštini organizacije transportnog procesa. Pažnju svih učesnika izazvalo je i takmičenje u veštini pretovara proizvodnih cevi u naftnoj industriji, takozvanih „tubinga“, smotra vozila, kao i mogućnost isprobavanja trenažera i simulatora. Ove godine, organizovano je i takmičenje žena vozača amatera u poligonskoj vožnji.
Događaju su, pored zaposlenih u NIS-u, NAFTAGAS-Transportu, prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije, MUP-a, predstavnici Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, kao i podizvođača.
U kategoriji ekipnog takmičenja van Naftagas-Transporta, ekipa Vojske Srbije je osvojila prvo mesto. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga