Neka sva srca kucaju

Podeli:

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se 14. juna svake godine. Cilj je podizanje svesti o značaju  krvi i krvnih proizvoda za transfuziju i o ključnom doprinosu dobrovoljnih, neplaćenih, davalaca krvi nacionalnim zdravstvenim sistemima. Ovaj dan, takođe, pruža priliku da se vlade i nacionalne zdravstvene vlasti u čitavom svetu pozovu na akciju da obezbede odgovarajuće resurse i uspostave sisteme i infrastrukturu za povećanje prikupljanja krvi od dobrovoljnih davalaca krvi.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi je „Dajte krv! Neka sva srca kucaju“. Poruka naglašava suštinski doprinos davalaca krvi u održavanju „pulsiranja života“ u svetu, spasavanjem života i unapređenjem zdravlja ljudi. Ona naglašava globalni poziv da više ljudi širom sveta redovno daje krv i doprinosi boljem zdravlju.

U zrenjaninskom Crvenom krstu se do 12 časova održava akcija dobrovoljnog davanja krvi. Povodom Svetskog dana dobroviljnih davalaca krvi, u Baroknoj sali Gradske kuće biće upriličena dodela priznanja višestrukim donatorima. Svečanost organizuju Crveni krst Zrenjanin i Grad Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga