Nećete se osećati usamljeno kada putujete u jesen i zimu, dok će Vam lokalna atmosfera izmamiti osmeh na lice: Okrug Laišan grada Jentaja stvara ekosistem seoskog turizma

Podeli:

Autor fotografije: Wang Đie

U novembru počinje prelaz sa jeseni na zimu, dok severni vetar šalje turiste na jug Laišana. U ulicama Juangedžuang, Điađiedžuang i drugim lokacijama Laišana se nalaze plantaže za branje voća, pejzaži, pansioni, farme koje nude posete i obroke kao i seoski vašari, privlačeći pažnju velikog broja ljubitelja putovanja.

Autor fotografije: Wang Đie

Turističko tržište će se potpuno oporaviti do kraja 2023. Okrug Laišan aktivno optimizuje i integriše resurse, istražuje nove puteve za ekonomski razvoj kulturnog turizma i preuzima vodeću ulogu u dizajnu najvišeg nivoa. Fokusirajući se na temu „koristite kulturu za oblikovanje turizma, koristite turizam da istaknete kulturu“, ovaj okrug nastavlja da resursne prednosti pretvara u alate za osnaživanje industrije kulturnog turizma, čineći time Laišan još izuzetnijim.

Danas, kada putujete u Laišan, naići ćete na pansione sa malim dvorišnim kućama koje izgledaju kao poljoprivredni objekti koji nude osećaj sela u lako dostupnom smeštaju. Pored stoke i živine na farmi, hrana koja se nudi uključuje i vreli lonac (“hot pot”) sa hrizantemama, sveži roštilj, sirće od planinskog cveća i još mnogo toga.

Veliki napori se ulažu u pogledu zabave: turisti u delu grada u stilu dinastije Sung (960 – 1279) mogu igrati Cuđu (drevna kineska igra sa loptom, delimično slična današnjem fudbalu), nositi kostime prošlih vremena, gađati lukom i strelom, igrati se Touhu-a (još jedna kineska drevna igra, u pitanju je bacanje strela u postavljene krčage) i tako uživati u „putovanju kroz vreme“.

Ponuda kupovine uključuje i integriše lokalne specijalitete, rukotovorine i sušene i sveže morske plodove, omogućavajući turistima da se zabave i uživaju u jedinstvenim proizvodima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga