Nastavlja se pružanje pomoći na terenu

Podeli:

Korisnici Gerontološkog centra Zrenjanin su zaista primer discipline i svesti o trenutnom stanju u Srbiji i svetu. Iako ne napuštaju prostorije centra, zadovoljni su i ne oskudevaju ni u čemu. Ipak,ono što je mnoge zabrinulo, a što je rešeno u najkraćem mogućem roku, jeste pružanje pomoći na terenu.

– Pružanje usluge Pomoć u kući, bila je obustavljena 2 dana zbog organizacije službe i otklanjanja rizika, kako za korisnike, tako za zaposlene. Za vreme vanrednog stanja GC Zrenjanin nastavlja sa pružanjem usluge socijalne zaštite Pomoć u kući na teritoriji Grada Zrenjanina, budući da postoji potreba za istom  Starija lica seoskog domaćinstva koja imaju potrebu za korišćenjem socijalne usluge Pomoć u kući, treba da se obrate nadležnima u svojoj Mesnoj zajednici. Oni su u koordinaciji sa Kriznim štabom Zrenjanina. Uključeni su volonteri grada, Kol-centar, volonteri Crvenog krsta – rekla je Tanja Živanov, direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin.

Korisnicima usluga domskog smeštaja GC Zrenjanin je odlazak u dvorište i druženje sa svojim vršnjacima činilo veliko zadovoljstvo, a to ne čine barem nedelju dana duže nego svi ostali.

Budimo odgovorni. Čuvajmo naše najstarije kao što oni čuvaju nas. Nemaš razlog-ne izlazi iz kuće.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga