Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin: Repertoar za 20. i 21. maj

Podeli:

LUTKARSKA SCENA

(Scena „Todor Manojlović“)

Subota, 21. maj u 11h
Milan Pavlik
HRABRI KONJIĆ
Tekst, režija, dizajnersko rešenje i crtež: Jovan Caran

Neki bi ovu predstavu svrstali u „malu formu”. Ako se podrazumeva predstava koja se može odigrati svuda i na svakom mestu, rado ćemo se sa njima složiti. Oni koji, međutim, misle da manja forma automatski podrazumeva i manje važne umetničke zadatke, odnosno neizvesniji umetnički kvalitet, nisu u pravu. Takva „mala predstava” može da se bavi itekako bitnim stvarima, dok o njenoj vrednosti, kao i kod „velikih predstava” odlučuju isključivo gledaoci.

Igraju: Jovan Caran, Nataša Milišić, Danilo Mihnjević

DRAMSKA SCENA

(Scena „Todor Manojlović“)

Petak, 20. maj u 20h
po motivima pripovetke Ive Andrića „Zlostavljanje“
ZLOSTAVLJANJE
dramatizacija: Maša Seničić
režija: Momčilo Miljković

Iako smeštena u međuratnom periodu, ova Andrićeva priča nas i danas uverava da pored fizičkog nasilja u našem društvu postoji i verbalno nasilje. Radeći na predstavi, umetnička ekipa traga za uzrocima destruktivnih poriva koji osobu pretvaraju u nasilnika, ali i za funkcijama „maske” koju, svesno ili ne odabiramo pod uticajem konvencije, na osnovu porekla, ali i rodnog, profesionalnog i socijalnog statusa.

Igraju: Nataša Ilin, Dragan Đorđević, Stefan Juanin

Subota, 21. maj u 20h
Tena Štivičić
NE MO’Š POBEĆ’ OD NEDELJE
režija: Slađana Kilibarda

Ovo je duhovito pisan, urban tekst o tipičnim ženskim i muškim greškama, sa situacijama u kojima će se publika svakako prepoznati. Radi se o isečcima iz života dvoje mladih ljudi – upoznavanje, svađe, kulminacije, rastanak, i ponovni sastanak.

Igraju: Sanja Radišić i Dejan Karlečik

Cena karata

Karte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović“ radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+“ imaju 50% popusta na cenu karata.(info: pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

NAPOMENA:

Nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance se preporučuju. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.

Repertoar se redovno ažurira i na Fejsbuk stranici NP „Toša Jovanović“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga