Najnoviji podaci o broju obolelih i zaraženih u Srednjobanatskom okrugu

Podeli:

U Zrenjaninu su prema zvaničnim podacima 22 osobe pozitivne na koronavirus, u Novom Bečeju i Sečnju po 2, dok je 1 osoba zaražena u Novoj Crnji. 

Žitište je jedina opština u srednjem Banatu u kojoj nema obolelih. 

U Zrenjaninu se 254 osobe nalaze u samoizolaciji, u Novom Bečeju 72, slede Sečanj sa 29, Nova Crnja sa 25 i Žitište sa 20 osoba koje se nalaze u svojim domovima. 

U AP Vojvodini i dalje opada broj obolelih od Covid 19 infekcije.

Broj obolelih od Covid 19 infekcije u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 100, a u Opštoj bolnici u Pančevu 144 pacijenata.

Od toga, u KCV je na mehaničku ventilaciju priključeno sedam, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 165, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 40 pacijenata.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, i na teritoriji AP Vojvodine od danas važi ublažavanje mera zaštite od virusa Covid 19, ali se na građane apeluje da se i dalje ponašaju odgovorno i primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga