Najnoviji incident u Zrenjaninu, Čanak traži da se odgovorni kazne

Podeli:

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da je u subotu popodne u Zrenjaninu tokom protesta podrške Srbima u Crnoj Gori zapaljena fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kao i da su nošene i uzvikivane parole „šovinističke i rasističke“ sadržine i zatražila od nadležnih da privedu pravdi vinovnike tog incidenta.

LSV u saopštenju, koje je potpisao predsednik Nenad Čanak, navodi i da posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident „samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluju i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje“.

lsv liga socijaldemokrata vojvodine jpg

LSV očekuje da Srbija spreči delovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu, ocenjujući da bi „ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave“.

Pozvali su predstavnike vlasti i kako kažu, samozvane prave opozicije, da obuzdaju svoju „huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori“.

„U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa“, zaključuje se u saopštenju.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga