Najavljen tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu “Bagljaš 2023” – ove godine mečevi počinju 1. jula

Podeli:

Tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu “Bagljaš”, koji se duže od dve decenije održava na otvorenom terenu OŠ “Petar Petrović Njegoš”, ove godine startuje 1. jula. Žrebanje učesnika održaće se 30. juna u 18 časova, u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu, a prijave su otvorene već od danas, sve do 30. juna, putem telefona 064-146-4984.   

Tim povodom, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Fudbalskog saveza grada Velibor Mladenović i potpredsednici FS grada Zrenjanina Darko Tošić i Branislav Pandurov. Organizator turnira je Fudbalski savez grada, uz podršku Grada Zrenjanina. Saša Santovac rekao je da se, kao i svake godine, održavaju zimski i letnji turnir, kao i da je, u prethodne dve godine, zabeležen veliki odziv i učesnika i publike. 

“Grad Zrenjanin i ovoga puta pomaže organizaciju, i što se tiče infrastrukture, mesta održavanja i pratećih aktivnosti, ali i u finansijskom delu. Zrenjanin prepoznaje turnir kao značajan za grad, o čemu svedoči i njegova duga tradicija, a drago mi je što isto misle i pojedini privrednici, kojima takođe zahvaljujemo na pomoći. Svima nam je želja da turnir bude što bolji i kvalitetniji, naravno i da nagradni fond ostane na istom nivou, kao što je bio i na prethodnim turnirima”, rekao je Santovac i pozvao sve zainteresovane ekipe da se prijave za učešće, a publiku da prisustvuje svim mečevima, koji će se igrati pretežno u večernjim časovima. 

Predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Velibor Mladenović rekao je da je logično da savez organizuje ovakve manifestacije i da je ovaj turnir jedna u nizu aktivnosti koju će FS Zrenjanin podržati. 
“Ovo je dvadeset treći letnji turnir po redu i ostaje nam da se potrudimo da bude još bolji od prethodnih”, kazao je. 

Darko Tošić govorio je o tehničkim detaljima turnira, istakavši da se i ovoga puta turnir održava u više uzrasnih kategorija. Pioniri će nastupati u kategoriji 2010. godište i mlađi, mlađi juniori su 2008-2009. godište i juniori 2006. i 2007. godište, dok su seniori godište 2005. i stariji.  
“Kotizacije za učešće na turniru su, kao i prošle godine, 3.000 dinara za pionire, 6.000 dinara za juniore i 12.000 dinara za seniore. Nagradni fond za seniore takođe ostaje isti – 300.000 dinara za prvo mesto, 150.000 dinara za drugo i 50.000 za treće mesto, uz pehare i medalje za najuspešnije u svim kategorijama”, rekao je Tošić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga