Najave programa Kulturnog centra Zrenjanina do 10. avgusta 2022.

Podeli:

IZLOŽBA MILANE LANE PAUNOVIĆ RAJŠIĆ
„FOTOGRAFIJA – ZAUSTAVLjENI PERFORMANS“

  • Mali salon Narodnog muzeja
  • Od 1. do 16. avgusta 2022.
    Izložba radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa 30X30, pod nazivom „Fotografija – zaustavljeni performans“ biće otvorena u Malom salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja u ponedeljak, 1. jula u 19 časova. Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008 – 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture. Na svakoj fotografiji postoji neki vid autorkine intervencije. Na izložbi se predstavljaju radovi iz tri autorkina ciklusa. Kako se navodi jedna od važnih odlika Milaninog stvaralaštva je moć transfortmacije motiva kroz vreme, strukturu i medijsku realizaciju… Milana Paunović do sada je imala 14 samostalnih i učestvovala je na preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

O autorki

  • Kraći biografski zapis

Milana Lana Paunović, multimedijalna umetnica, rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na slikarskom odseku u klasi profesora Mome Antonovića na ALU, u Beogradu 2022. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Živi i stvara u Beogradu.

Od nagrada izdvajamo:

  • Prva nagrada likovnog konkursa 30X30 „Uspela – neuspela civilizacija“
    Kulturni centar Zrenjanina, 2021. Rad: Children of war
  • Prva Nagrada publike na izložbi „Mali format“ slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a
    Galerija „Singidunum“, Beograd. Rad: „Đavolak“
  • Prva nagrada za sliku na Zimskom salonu slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a,
    Galerija „Progres“, Beograd, 2001. Rad: Peel me

Odabrane samostalne izložbe:

  • Multimedijalna izložba „Pa ti nemoj da dojiš!“
    Galerija „Singidunum“, beograd, 2014.
  • Multimedijalna izložba „Ambivalence“
    Srećna galerija SKC-a, Beograd, 2011.
  • Izložba slika „Oljušti me, otvori me, ogoli me!“
    Galerija „Singidunum“, Beograd, 2008.
  • Izložba slika „U sebi Ja“,
    Galerija Doma vojjske“, Beograd, 2006.

Više o izložbi i autorkinom umetničkom radu možete pogledati na sajtu www.kczr.org

Opšte informacije vezane za izložbu

  • Milana Lana Paunović Rajšić dobitnica je prve nagrade XVI likovnog konkursa 30X30 koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.
  • Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DANIJELE SAVIČIĆ
„DETINjSTVO KROZ MOJE OČI“

  • Kulturni centar Zrenjanina
  • Od 4. do 9. avgusta
  • Izložba fotografija po nazivom „Detinjstvo kroz moje oči“ autorke Danijele Savičić, biće otvorena u četvrtak, 4. avgusta u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. „Ovo je Danijelina prva samostalna izložba, koja je zamišljena kao retrospektiva petogodišnjeg, vrlo bogatog, opusa naše sugrađanke. Danijela se bavi fotografijom već duži niz godina ali je ovaj period od poslednjih pet godina odabran kao period u kojem su nastale upravo one fotografije koje su definisale i koje najbolje prezentuju stil i pravac u fotografiji kojim se ova autorka bavi. U pitanju su fotografije koje za temu uglavnom imaju decu i porodicu sa nešto naglašenim „retro“ stilom i interesantnim, veoma kreativnim scenografijama. Naglašena kreativnost scene, kompozicije, kolorit i sposobnost da ‘izvuče’ maksimum iz malih modela karakterišu izložbu. S obzirom na temu predstavljenih fotografija pretpostavljam da će se publika vrlo lako ‘pronaći’ i da će svako moći da izložene radove sagleda i doživi iz nekog svog ličnog ugla, bilo da je to sećanje na sopstveno detinjstvo, osvrt na decu iz svoje okoline ili pak na bilo koje detinjstvo i dete.» – naveo je Aleksandar Žarkov iz zrenjaninskog foto kluba CD13. Izložbu čini 111 fotografija manjeg formata i šest fotografija velikog formata. Za pomenutih šest fotografija treba napomenuti da će se nakon završene izložbe one naći trajno izložene, kao donacija, u Zrenjaninskoj bolnici.
  • Izložba će biti otvorena do 9. avgusta.
  • Izložba se organizuje u okviru programa vizelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina.

ZROK FEST

  • Amfiteatar Kulturog centra Zrenjanina
  • Avgust 2022.
  • Nastupi bendova – svake subote od 22 sata

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je ZROK fest, letnja muzička manifestacija koja je počela početkom jula sa trajanjem do 27. avgusta. U tom periodu posetioce svake subote u Amfiteatru Kulturnog centra očekuju rokenrol svirke. U subotu, 6. avgusta nastupaju bendovi MIST i „Nepalac“. Ulaz je besplatan.

Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Pokrovitelj: Trgovinski lanac „PerSu“

MANIFESTACIJA BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI
Lokacija: Županijski park (Gradska bašta)

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Kulturno umetnički programi za sve generacije održavaće se do 28. avgusta. Detaljan prgramski sadržaj objavljuje se na stranici https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti 1341842445907622/. Manifestaciju organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Media 023 Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Raspored programa «Banatske bajke»

Ponedeljak, 1. avgust – 20 časova – nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova

Utorak, 2. avgust – 20 časova – Pivsko veče – predstavljanje Male Pivare „Crna kornjača„ iz Beograda uz nastup dua „Hand Made“

Sreda, 3. avgust – 20 časova – promocija knjige „Avramovi iz Panonije“ Biljane Dimitrijevič Martinov – autorka i prijatelji –

Četvrtak, 4. avgust – U 18 časova studio Cekom realizuje radionicu animacije, od 19 časova organizuje se radionicadečjeg centra „Smajli“ a od 20 časova radionica „Planeta“ Kreativnog centra „Dečije carstvo“. U 21 sat na programu je projekcija filma za decu «Usršnji zeka».

Petak, 5. avgust – 20 časova – nastup Milice Dosković sa gostima

Subota, 6. avgust – 20 časova – veče udruženja „Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva“ iz Zrenjanina

Nedelja, 7. avgust – 21 sat – Projekcija dečjeg filma „Vreme je za sankanje“

  • Ulaz na programe manifestacije «Banatska bajka» je slobodan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB strane, sajta –
www.kczr.org kao i preko YouTube kanala

Prijatelj Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

Dobro došli!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga