Nabavljena sredstva za prvu fazu rekonstrukcije Karađorđevog parka

Podeli:

Za prvu fazu rekonstrukcije Karađorđevog parka obezbeđeno je 7 miliona dinara. Po 3,5 miliona
obezbedili su Grad Zrenjanin i Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Nakon 50 godina, od kako je
napravljen, izvodiće se značajni radovi.

– Vrednost ovog projekta je 3,5 miliona dinara i tiče se rekonstrukcije zelenila Karađorđevog parka, tačnije, prve faze rekonstrukcije parka koji se prostire na gotovo pet hektara, a koji je izgrađen pedesetih godina. Time nastavljamo da ozelenjavamo naš grad – rekao je gradonačelnik Salapura.
Podsetio je i da su zahvaljujući ranije potpisanim ugovorima sa tim Ministarstvom prošle godine izdvojena ogromna sredstva za pošumljavanje i pejzažno uređenje naših zelenih površina u gradu.
– Od tog Ministarstva dobili smo i sredstva u iznosu od devet miliona dinara za zamenu kotla u Osnovnoj školi “Aleksandar Sabovljev u Ečki – rekao je on.

Karađorđev park na istoimenom trgu oformljen je u današnjem obliku 1954. godine. Nekadašnje vašarište pretvoreno je, tako, u prijatnu zelenu oazu nadomak centra grada, koju Zrenjaninci rado posećuju. Osnovu parka čini jedinstvena Aleja velikana, sa spomen-bistama 15 zaslužnih građana, i spomenikom palim borcima u Drugom svetskom ratu. Park zauzima površinu od blizu 50 hiljada kvadratnih metara. Nakon formiranja dobio je zvaničan naziv Omladinski park, koji, međutim, nikada nije zaživeo. Na obodu parka podignuta su i tri najveća gradska sportska objekta: Gradski stadion, stara i nova hala sportova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga