Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada usvojen budžet za narednu godinu projektovan na 6,3 milijarde

Podeli:

Sednica Skupštine grada Zrenjanina, kojom je predsedavao Čedomir Janjić, održana je danas u Velikoj sali Kulturnog centra, a pred odbornicima se našlo više od sto tačaka dnevnog reda.

Prva tačka koju su usvojili jeste Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu.
Gradonačelnik Simo Salapura je rekao da je na poslednjoj ovogodišnjoj skupštinskoj sednici upravo ta tačka bila jedna od najvažnijih.


– Budžet je projektovan na 6,3 milijardi, što je realno planiran budžet za narednu godinu imajući u vidu činjenicu da se konstanto u prihodnoj strani pojavljuje rast poreza na zarade, kao i značajno uvećanje sredstava kada su u pitanju eksterni izvori finansiranja, odnosno davanja od strane Republike i Pokrajine ka našem budžetu – rekao je gradonačelnik Salapura. 

Naveo je i da je veoma bitno što je u razvojnoj komponenti 20 procenata sredstava za investicije, a tiču se izrade projektno – tehničke dokumentacije, izrade planova detaljne regulacije, kao i regulisanja, izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica.

Među ostalim tačkama koje su usvojene u nastavku današnje sednice su Odluka o izmenama Odluke o pristupanju izradi plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine, kao i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga