Ministar prosvete: Od sutra počinje nastava za osnovce

Podeli:

Nastava za osnovce na RTS 3 i RTS planeta, počinje sutra od osam sati i trajaće do 18 sati, najavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za TV Pink naglasio da su za kratko vreme uspeli da snime kvalitetan školski program, koji je simulacija redovne nastave u školama.

„Osnovna škola je pokrivena. Program počinje da se emituje sutra i trajaće svakog radnog dana od 8 do 18 sati. U pitanju su polučasovne lekcije“, rekao je ministar.

Za niže razrede osnovnih škola organizovana su predavanja iz srpskog, matematike i sveta oko nas, a za više razrede osnovnih škola – srpskog, matematike, istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.

„Naročitio mnogo će biti časova za osmake. Škole će raditi, ali na drugi način“, rekao je ministar.

On nije mogao da precizira kako će biti organizovana mala matura za osmake, ali je rekao da se štampaju testovi za probu male mature, kao i za malu maturu.

Ministar je naglasio da je susedna Hrvatska, koja ima mnogo više resursa od Srbije, uspela da organizuje nastavu na daljinu od prvog do četvrtog razreda.

Napominje da će roditelji morati mnogi više da se uključe, a da će to moći jer će mnogi zbog novonastale situacije raditi od kuće.

Kako kaže, u ministarstvu koje on vodi svi stariji od 60 godina, kao i roditelji dece mlađe od 12 godina, radiće od kuće.

U Srbiji je od danas na snazi odluka o uvođenju vanrednog stanja.

 

 

Izvor:Tanjug

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga