Milan Krkobabić: Srbija mora da pomogne žene sa sela sa najmanje 100 evra mesečno

Podeli:

Međunarodni dan žena sa sela obeležen je i u opštini Nova Crnja. Prigodnim programom skrenuta je pažnja na položaj žena koje žive u seoskim sredinama. Mnogo rade, malo imaju- tako ove žene kometnarišu svoj položaj.

– Znamo svi kakav je položaj naših žena u selima. Spisak je predugačak. Žene u ovim sredinama ne žive sjajno i to je naša realnost- rekao je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu tokom današnje posete Srpskoj Crnji.

Obraćajući se prisutnima, Krkobabić je istakao da sva seoska domaćinstva nose žene na svojim leđima i da je to ono što niko ne sme i ne može da ospori. Ministar za brigu o selu naveo je da će pomenuto ministarstvo raditi na tome da sve žene koje su navršile 65 godina života, a nemaju penziju i nisu bile u radnom odnosu, dobiju socijano-garantovanu penziju. Krkobabić je dodao da je ovakav način finasijske pomoći nešto što država Srbija mora da učini za svoje stanovice.

– Smatram da je 100e mesečno minimalni iznos koji bi država Srbija trebalo da uplaćuje ženama koje žive na selu. To je imperativ vremena u kome živimo. Neće to njima poboljšati kvaltiet života i bitno uticati na egzistenciju, ali će im vratiti i učvrstiti lično dostojanstvo- istakao je Krkobabić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga