Mediji: Spisak novih mera Kriznog štaba koje će usvojiti Vlada Srbije

Podeli:

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, jedna je od novih mera koje je predložio Krizni štab, prenose mediji saznanje novinske agencije Tanjug.

Kako Tanjug saznaje, nove mere će Vlada Srbije usvojiti na sednici u četvrtak, a stupiće na snagu od petka, 4. decembra.

Portal Nova.rs navodi da prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend. Apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji.

Takođe, pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend, a pijace radnim danima reglularno, a vikendom od 6 do 15 časova.

Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade samo radnim danima do 17 sati.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je prethodno izjavila da će se danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno razmotrili „neke mere“ i njihovu usaglašenost sa Ustavom.

 

 

AUTOR: Tanjug, nova.rs

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga