Maj u Zrenjaninu biće obeležen nizom manifestacija, najviše ih je posvećeno deci

Podeli:

Niz manifestacija biće organizovano tokom meseca maja u našem gradu, među njima gotovo najviše posvećeno je deci, ali biće i onih koje za cilj imaju promociju mladih, kulture, sporta, tradicije.

Prva u nizu, dečiji festival “Uskršnje jaje“ koji se ove godine održava deveti put u našem gradu, biće održana u subotu 4. maja, na Trgu slobode, u organizaciji udruženja “Vratimo deci radost u pokretu”.

Reč je o jednodnevnom festivalu takmičarskog i edukativnog, zabavnog, sportskog, ali pre svega humanitarnog karaktera, osmišljen tako da okupi i animira decu i da ih barem na kratko vreme odvoji od računara i mobilnih telefona. U prethodnom periodu udruženje “Vratimo deci radost u pokretu”, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i u saradnji sa mnogobrojnim prijateljima i sponzorima, ulaže veliki napor kako bi sva deca tog dana bila srećna. Kako je najavljeno, tog dana će se održati razna sportska takmičenja propraćena uskršnjim dečijm vašarom, lavirintom, uskršnjim gnezdom, farbanjem jaja, izložbom dečijih crteža, a sve to uz bogat i prazniku primeren program na centralnoj bini, sa gostima iznenađenja.

Uslediće zatim, od 9. do 11. maja prodajna izložba cveća, zrenjaninska “Cvetna pijaca“ na Trgu slobode. Posetioci će tokom ova tri dana, u periodu od 8 do 20 časova, moći da vide i kupe najraznovrsniju ponudu sadnica, rezanog cveća, opremu za sadnju i baštu, dok će “Noćni bazar“ još jednom biti organizovan na Maloj pijaci 10. maja.

Tradicionalni Festival dečjeg stvaralaštva “Buđenje proleća“ biće održan 11. maja od 12 časova na Trgu slobode uz učešće velikog broja gradskih horova, orkestara, plesnih škola, studija, kulturno-umetničkih društava i solista. Poziv deci, roditeljima, bakama i dekama, svim sugrađanima za veliko prolećno buđenje grada upućen je od strane Grada Zrenjanina, a uz lokalnu samoupravu, kao pokrovitelja, organizatori su Turistička organizacija grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina. Tog dana program počinje cvetnim defileom sa platoa na Trgu dr Zorana Đinđića, u 11.30 časova, da bi se, nakon prolaska kroz glavnu ulicu, učesnici i publika pridružili svima koji će u podne biti prisutni na ovoj manifestaciji, uvrštenoj među one od značaja za Grad Zrenjanin.

Istog dana na trgu, od 11. časova, najavljena je i Berza i izložba autića.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga