Ljubinko Karadžić: Ključni problemi su nezaposlenost i loši uslovi za život

Podeli:

Predsednik privremenog organa Skupštine grada Priština sa sedištem u Gračanici Ljubinko Karadžić sa članovima opštinskog veća u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručio je pomoć u hrani i osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim porodicama.

Karadžić je prvo obišao petočlanu porodicu Nenada Mihajlovića iz Novog Badovca, od kojih niko nije zaposlen, zbog čega imaju velika dugovanja za električnu energiju kao i ostale komunalije.

“Ključni problemi su nezaposlenost i loši uslovi za život, sa ovim mukama se najčešće susreću stanovnici na centralnom Kosmetu”, rekao je predsednik privremenog ograna Skupštine grada Priština-Gračanica Ljubinko Karadžić.

Nakon porodice Mihajlović, predsednik je obišao šestočlanu porodicu Radojice Ničića iz Lapljeg Sela, kome je Kancelarija za KiM obezbedila građevinski materijal za obnovu i adaptaciju kuće.

“Glavni problemi naših ljudi su već poznati, uz pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas smo pomogli jednoj višečlanoj porodici, koja ima troje dece. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo im poboljšali uslove života. Dobili su građevinski materijal i već se uselili u kuću”, rekao je Karadžić.

Članovi privremenog organa Skupštine grada Priština tokom dana su u Gračanici obišli i porodicu Svete Stankovića, a u Badovcu porodicu Bojana Simića sa kojima su govorili o problemima i prioritetima ovih domaćinstava.

Izvor, foto: rtg.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga