Lica azijatskog porekla nude devojkama „laku i brzu zaradu“

Podeli:

Ovih dana gradom Zrenjaninom osobe azijatskog porekla nonšalantno prilaze mladim devojkama u centru grada koje se najčešče nalaze na velikom odmoru, i „doture“ im papir na kom piše kako im nude posao.

To su devojke od 15 godina starosti koje najčešće pohađaju jednu od srednjih škola koje sa nalaze u samom centru grada Gimnaziju, Ekonomsku ili Muzičku školu.

Ništa tu ne bi bilo toliko čudno da u samom nevešto otkucanom tekstu na srpskom jeziku autori istog devojkama ne nude „laku zaradu sa kojom će moći sebi da kupe Mercedes, brendirane tašne,dijamante…“

Još ako „voli da ide na putovanja i voli da se igra(??!)“ ,plus ako angažuje prijatelje biće i dodatne zarade!

U tekstu se naravno ne navodi koji je konkretno posao u pitanju ali sve navedeno implicira da je u pitanju podvođenje mladih devojaka.

Papir sa opisom „posla“ koji se nudi devojkama

Devojke koje su se javile našoj redakciji a koje su želele da ostanu anonimne ,tvrde da se to sve jako brzo desilo.

„Njih dvojica, trojica u grupi, sa zaštitnim maskama na licu,samo su se niotkuda pojavili i doturili svakoj od nas papir i bukvalno kao da su pobegli. Mi nismo imale pojma o čemu se radi dok nismo pročitale šta piše na papiru. Njih je teško raspoznati sa tim maskama na licu, jasno je samo da su azijatskog porekla.“,navodi naša sagovornica.

Druga devojka je dodala: “ Znamo da sigurno nismo jedine koje smo dobile ovaj papir,dosta devojaka nam je reklo da su i njima prilazili sa istom namerom“.

Iako ovo zastrašujuće „regrutovanje“ devojaka traje već nekoliko dana, tek jedan roditelj je odlučilo da prijavi slučaj policiji,od koje saznajemo sledeće :

„Policija je juče odmah po prijavi oca da je dan ranije njegovoj šesnaestogodišnjoj ćerki i njenoj drugarici prišla osoba azijskog porekla i dala im letak sa neprikladnom sadržinom u kome se nudi novac za brzu i laku zaradu, obavestila Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu preduzima intenzivne mere na rasvetljavanju svih okolnosti.“, navodi se u sopštenju PU Zrenjanin.

Dok slučaj ne bude rasvetljen i pred lice pravde budu stavljeni odgovorni za ovo nedopustivo ponašanje,razgovarajte sa svojom decom. Sa kim pričaju, ko im sve priđe u toku dana, da li primećuju nešto neuobičajeno u svom okruženju.Važno je da pred ovakvim stvarima ne zatvaramo oči jer sutra u toj prljavoj „igri“ mogu biti naša deca.

Želimo da Zrenjanin (opet) bude grad gde se mirno spava!

Autor teksta: Dejana Tucić

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga