LAUREATI ZA 2017. GODINU: Ivana Španović i Viktor Nemeš najbolji sportisti Vojvodine

Podeli:

Atletičarka Ivana Španović i rvač Viktor Nemeš proglašeni su najboljim sportistima Vojvodine u 2017. godine i pripalo im je priznanje „Vihor“, koje dodeljuje Pokrajinska vlada.

U konkurenciji najboljih muških ekipa priznanje je pripalo Odbojkaškom klubu Vojvodina iz Novog Sada, dok je u konkurenciji najboljih ženskih ekipa nagradjen Stonoteniski klub Obilić-Aleva iz Novog Kneževca.

Najbolji sportista i sportistkinja sa invaliditetom su Mitar Palikuća i Borislava Perić-Ranković, najbolja sportska organizacija u muškoj konkurenciji je Stonoteniski klub invalida Zrenjanina K2-Zrenjanin, dok je u ženskoj konkurenciji nagradjen Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Spin-Novi Sad.

Čestitajući nagrađenima potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da su svoje nagrade zaslužili sjajnim rezultatima koje su ostvarili i pobedama koje su izvojevali na sportskim borilištima širom planete, čime su bili „najbolji ambasadori“ Srbije širom planete.

„To nas obavezuje da sportu posvećujemo posebnu pažnju. Zbog toga je, u godini za nama, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 86,3 milina dinara za gradnju, revitalizaciju, održavanje i opremanje sportskih terena i objekata širom Vojvodine“, rekao je Milićević i dodao da je za tu namenu izdvojeno dvostruko više sredstva nego 2016.

Pored toga, kako je Milićević kazao, u prioritete je uvrštena i izgradnja Centra za razvoj sporta i edukaciju omladine na Letenci. Za izgradnju Centra u 2017, obezbedjeno je 350 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez kazao je da je 2017. bila uspešna za srpski i vojvođanski sport, jer su sportisti nastavili sa kontinuitetom postizanja vrhunskih rezultata.

„Vojvođanski sport ima svoj kvalitet, i mi ćemo se truditi da i nadalje dobija podršku kakvu zaslužuje“, poručio je Batez.

 

 

(Beta, Foto: Dragana Udovičić)

 

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga