Krizni štab zaseda danas, medicinski deo insistira na nekoliko stvari

Podeli:

Medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočecima Nove godine, a ne odustaje ni od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata, izjavio je danas imunolog Srđa Janković.

On je za RTS poručio da je teza da je omikron soj toliko blaži da treba da se svi zarazimo besmislena, jer rizikujemo da se zaraze i oni koji su u povećanom riziku.

– Sve varijante virusa izazivaju različite kliničke slike, od asimptomatskih, do onih sa smrtnim ishodom. Ova varijanta je nekoliko puta zaraznija i ako se više ljudi zarazi, veći broj je u riziku- rekao je Janković.

Epidemiolog i član Republičkog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, dr Predrag Kon, rekao je da će medicinski deo kriznog štaba nastaviti da insistira na sporvođenju dvadesetčetvoročasovnih kovid propusnica.

– Zahtev je teško izneti. Zbog cele situacije. Ja ne govorim o argumentima ostalih. Govorim o argumentima sa medicinskog aspekta. Propusnice su napravljene da zaštite upravo one koji su najogorčeniji. Ja ne da imam nešto protiv nevakcinisanih, nego samo o njima mislim i tražim načina da im priđem. Satirem se od toga da objasnim ljudima, da ovo nije nikakav atak na njihove slobode. Ovo je pokušaj čuvanja njihovog zdravlja – rekao je jutros Kon tokom gostovanja na Kurir televiziji.

Posdestimo, zbog potencijalnog pogoršanja epidemiološke situacije i potencijalnog zaražavanja omikron sojem, u Subotici je otkazan doček na gradskom trgu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga