Krila od lekara da je došla iz Austrije i sejala koronavirus

Podeli:

Žena (44) koja je pre dve nedelje doputovala iz Austrije u selo Češljeva Bara, iako je imala simptome korona virusa, slobodno se kretala po selu i Velikom Gradištu, a od lekara je krila da dolazi iz zaraženog područja.

Nju je u petak prijavila komšinica, nakon čega je neodgovorna žena prinudno hospitalizovana i testirana. Kod nje je potvrđen koronavirus, a ona je iz Požarevca prebačena na lečenje u Beograd.

Žena je svojim neodgovornim ponašanjem ugrozila je celu opštinu Veliko Gradište, s obzirom na to da je uprkos simptomima posećivala pijacu, buvljak, privatnu zdravstvenu ustanovu, ali i Dom zdravlja Veliko Gradište.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, rekao je za Kurir da ova žena lekarima, iako su je pitali da li dolazi iz inostranstva, nije to priznala.

„Napravila nam je veliki problem, čak sedam radnika našeg doma zdravlja je stavljeno u kućnu izolaciju, kao i troje zaposlenih iz privatne zdravstvene ordinacije. To je krajnja neodgovornost i vrlo neozbiljan pristup, sve bi bilo drugačije da je prijavila lekarima da je došla iz inostranstva“, naveo je Milić.

Advokat Nebojša Milosavljević rekao je za Kurir da je da je širenje zaraznih bolesti krivično delo.

To što je uradila podleže krivičnoj odgovornosti, a kazna zatvora je do tri godine. Nema veze da li živi u selu ili gradu, morala je ispoštovati izolaciju ako je došla iz inostranstva. A tek je problem što u selu uglavnom žive stari ljudi, koji su i najugroženija grupa. Svakako je to ponašanje za kaznu“, rekao je on.

 

 

 

 

 

Izvor:mondo/kurir

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga