Kontrola kovid propusnica uz asistenciju policije

Podeli:

U subotu je na teritoriji Srbije počela primena kovid propusnica bez kojih građani ne mogu nakon 22 sata boraviti u zatvorenim ugostiteljskim objektima. Oko 2400 inspektora obilazilo je lokale, a tokom proteklog vikenda vršene su savetodavne kontrole, a od danas će se kažnjavati svi oni kod kojih se utvrdi nevalidnost potrebnog dokumenta.

Na teritoriji Zrenjanina komunalna milicija je u subotu i nedelju obišla oko 60 lokala u gradu i okolnim naseljenim mestima,a kontrola je vršena do 22 časa. Načelnik komunalne milicije, Nemanja Malinić, objasnio je kako se zapravo vrši kontrola.

– Od danas će se pri utvrđenoj nepravilnosti kažnjavati lica. Za građane, koji ne poseduju validnu kovid porpusnicu, kazna je 5.000 dinara, kazna za kovid redara iznosi 30.000, a za odgovorno lice 50.000 dinara. Novčana kazna za pravna lica kreće se od 150.000, dinara. Ukoliko se konstatuje da je u datom ugostiteljskom objektu prvi put utvrđena nepravilnost, izriče se propisana novčana kazna, a objektu se zabranjuje rad u trajanju od 24 sata. Ukoliko se utvrdi da je prestup ponovljen, takođe će biti izrečena novčana kazna, s tim da se u ovom slučaju lokal zatvara na 72 sata- objašnjava načelnik komunalne milicije.

Pri kontroli kovid propusnica ne kontroliše se svaki gost lokala. Ukoliko se, na primer, u objektu u momentu kontrole nalazi više od 50 lica, kontrolisaće se samo njih 10, a ukoliko je manje od 50 osoba, ispravnost potrebnog dokumenta kontrolisaće se kod 5 osoba.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga