Koncert pijanistkinje Nataše Mitrović 2. decembra u 13.15 časova u Svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin

Podeli:

Pijanistkinja Nataša Mitrović, redovan profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, održaće koncert pod nazivom „Premijere“ u Svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“ u petak, 2. decembra, u 13.15 časova.

„Premijere“ je ekskluzivan i originalan projekat u kome će se po prvi put čuti tek komponovana dela sedam srpskih kompozitora. Koncipiran je kao koncertna turneja celovečernjeg programa kroz sedam kompozicija savremenih srpskih autora, koji su na najzanimljiviji način komponovali klavirske forme, koristeći moderan jezik muzike i sledeći svetske trendove, te na najkreativniji način izrazili svoje ideje i emocije. Cilj ovog projekta je bezrezervna podrška stvaralaštvu srpskih savremenih kompozitora na način da njihova dela budu izvedena u gradovima širom Srbije i prezentovana široj javnosti, u svrhu popularizacije umetničke muzike, edukacije i razvoja publike.

Nataša Mitrović dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja, među kojima su i nagrada „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda. Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa, kao i gostovanja na više evropskih festivala u Austriji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Francuskoj, Turskoj, Češkoj, Grčkoj, Italiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji, kao i u mnogim vanevropskim državama: Izrael, Kuvajt, Kina, Japan i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane kao što su Kennedy Center (Vašington), Simphony Space (Njujork), Martin Hall (Prag) i Crkva sv. Sofije (Ohrid).

Muzička škola vas, ovom prilikom, poziva da premijerno prisustvujete originalnom projektu „Premijere“ pijanistkinje Nataše Mitrović u petak, 2. decembra, od 13.15 časova.

Dobrodošli!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga