Karavan: Svi za prava – prava za sve dolazi u Zrenjanin

Podeli:

Karavan: Svi za prava – prava za sve dolazi u Zrenjanin 5. maja u Pozorišni klub Zeleno zvono, koji se nalazi na Trgu slobode 7.

recimo plakat arra

Na javnom događaju, biće predstavljena prva online didaktička igrica na temu ljudskih prava „ARRA“ na platformi društvene mreže Facebook, koja je proizvod didaktičkih radionica koje su rađene u 17 srednjih škola u Vojvodini.

Biće prezentovan uređaj „Soundbeam“ koji predstavlja asistivnu tehnologiju pomoću koje osobe sa invaliditetom mogu da stvaraju muziku.

Takođe biće prikazani ARRA kratki filmovi koji su napravili srednjoškolci na zimskom filmskom ateljeu.

Na govorničkom kutku, koji je koncipiran kao razgovor uz kafu, posetioci će imati prilike da razgovaraju sa Gordanom Stojaković aktivistkinjom i borcem za prava žena, takođe sa predstavnicima Pokrajinskog ombudsmana, predstavnikom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, ŠOSO Milan Petrović i EU info centra u Srbiji.

Kruna ove jednodevne manifestacije je performans pod nazivom “UDARI TOG DŽAJVA/HIT THAT JIVE”. Performans je rezultat desetodnevne pozorišne radionice sa učenicima srednjih škola, nastao kao kolektivni proces istraživanja teme ljudskih prava – našeg doživljaja šta znači biti čovek, rizika koje smo spremni i koje nismo spremni da preuzmemo, pričama koje smo živeli, plesa koji govori o čovekovoj sudbini.

Pored ovog pripremili smo i muzički program gde će nastupiti poznati hiphop umetnik Marčelo i Filteri.

Ulaz za ovaj događaj se ne naplaćuje

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga