Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su oko 17 časova započeli sanaciju kvara u Pere Dobrinovića (foto: VIK ZR)

Podsećamo da se havarija dogodila u sredu u popodnevnim časovima kada je JKP „Gradska toplana“ tokom izvođenja svojih radova teško oštetila cev vodovodne mreže u Pere Dobrinovića, zbog čega je došlo do prekida vodosnabdevanja u pomenutoj i okolnim ulicama.

Nakon što su radnici „Toplane“ izvršili iskop zemlje oko mesta kvara i na taj način, u sredu u kasnim večernjim časovima, omogućila pristup ekipama JKP „Vodovoda i kanalizacije“ istom, utvrđeno je da je u pitanju veliko oštećenje na vodovodnoj cevi, da je ista presečena na tri mesta, da je u potpunosti neupotrebljiva, i da je iz tog razloga neophodna zamena dela cevi u dužini od 10 metara.

Priprema nove cevi za montažu (foto: VIK ZR)

Napominjemo da je za otpočinjanje radova „Vodovoda“ na zameni dela cevi bilo neophodno da „Toplana“ završi započete radove koje je izvodila na samom mestu kvara.

Zbog zahtevnih radova na sanaciji havarije na toplovodnoj mreži informacije o vremenu završetka radova „Toplane“ su više puta menjane, a radovi su završeni danas oko 16,30 časova.

Tokom sanacije kvara zamenjen je deo cevi u dužini od 10 metara (foto: VIK ZR)

Pošto su stvoreni neophodni uslovi ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su nešto pre 17 časova započele radove na sanaciji havarije, odnosno na zameni dela cevi na vodovodnoj mreži u ulici Pere Dobrinovića.

Zahvaljujući velikom angažovanju radnika na terenu u 18 časova radovi „Vodovoda“ na sanaciji havarije uspešno su završeni.

Radovi su uspešno završeni oko 18 časova – stabilizacija vodosnabdevanja do 19 časova (foto: VIK ZR)

Da ne bi došlo do naglog opterećenja cevi voda se postepeno pušta u mrežu, pa se očekuje da do 19 časova dođe do potpune normalizacije vodosnabdevanja u ulici Pere Dobrinovića i okolnim ulicama koje su od srede popodne bile bez vode.