Gradonačelnik Salapura: 2,1 miliona dinara predviđenih za novogodišnju proslavu preusmerava se za lečenje dece i novogodišnje paketiće ugroženim kategorijama sugrađana

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izneo je danas podatke o visini i nameni finansijskih sredstava predviđenih za novogodišnju proslavu, a koja će biti preusmerena u humanitarne svrhe, kako je ranije i najavio.

“Poznat je iznos novca koji je izdvojen za novogodišnju akciju grada Zrenjanina. Izdvajanjem dela novca namenjenog novogodišnjoj proslavi, kao i dodatnom uštedom, došli smo do iznosa od 2,1 miliona dinara. On će biti utrošen tako što će se obezbediti novogodišnji paketići za decu korisnika Centra za socijalni rad, Narodne kuhinje, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite MOST, kao i decu iz Osnovne i srednje škole “9. maj”, u iznosu od 600 hiljada dinara, dok će 1,5 miliona dinara biti utrošeno za lečenje dece i ta će sredstva biti operativna do kraja godine. Gradsko veće će usvojiti odgovarajući pravilnik i raspisati Javni poziv, na koji će moći da se javljaju naši sugrađani kojima je potrebna ovakva pomoć za lečenje njihove dece i kojima ćemo na ovakav način pokušati da pomognemo”, rekao je gradonačelnik Zrenjanina.   
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga