Izvesna prodaja Jugoremedije, po prvi put Odbor poverilaca dao saglasnost za prodaju

Podeli:

Prvi put Odbor poverilaca dao je saglasnost na ponudu za prodaju Jugoremedije. Poslednji put neposrednom pogodbom tri ponude su date. Prve dve najbolje ponude koje su ponuđene od strane investicionog fonda iz Švajcarske i farmaceutske kompanije iz Turske nemaju potpunu dokumentaciju. Treći potencijalni kupac, koji se bavio farmacijom iz Amerike, uložio je prigovor sudu, stečajnom upravniku i Odboru poverilaca. 

Data je saglasnost na sve tri ponude, s tim da je trećeplasirani imao potpuno ispravnu dokumentaciju i njima je data bezuslovna saglasnost, a prvom i drugoplasiranom data je uslovna saglasnost, zbog nepravilnosti koje treba da se provere. 

Ponuda „Project grupe“ za prodaju iznosi 364,501,720 RSD. 

Drugoplasirani „Led vision“ ponudio je 360 miliona, a trećeplasirana „Birgim grupa“ 260 miliona za kupovinu fabrike lekova.

Stečajni upravnik će predati stečajnom sudiji odluku Odbora poverilaca. 

Veruje se da će prodaja uspeti i da će stečajni sudija doneti konačnu odluku ili dati ponovo na izglasavanje Odboru, jer trećeplasirani ima validnu dokumentaciju. Više pogledajte u gostovanju Vladimira Pecikoze, predsednika Odbora poverilaca.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga