Izgradnja mernog mesta na 4. julu

Podeli:

U cilju unapređenja vodovodne infrastrukture u utorak 29. novembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji mernog mesta na glavnom vodu vodovodne mreže u gradskom naselju 4. juli, zbog čega će u istom doći do prekida vodosnabdevanja.

U utorak 29. novembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji mernog mesta u naselju 4. juli.

U pitanju su kompleksni radovi na glavnom vodu vodovodne mreže, koji obuhvataju zamenu dela cevi glavnog voda, kao i ugradnju mernog uređaja i potrebne opreme kojom će merno mesto biti povezano sa SKADA sistemom za daljinsko upravljanje i kontrolu.

Pošto su u pitanju radovi na glavnom vodu, gde je optimalno vreme potrebno za izvršenje radova oko 8 časova, planirano je da radovi, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, traju od 8 do 16 časova.

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti naselja D2 i D3 na 4. julu.

Odmah po završetku radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u pomenutom delu naselja 4.juli. Ukoliko radovi budu završeni pre predviđenog roka, ranije će biti obezbeđeno uredno vodosnabdevanje.

Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu, a cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. Do sada je izgrađeno 8 mernih mesta u gradu.

Drugi korak jeste upravo rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela iste. U toku je realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman, trenutno se odvijaju u naselju Šumica, a u okviru ove faze planirana je zamena mreže u naseljima Mala Amerika, Centar i Karađorđev trg.

Cilj svih navedenih radova je da se smanje gubici u mreži što će dovesti do još kvalitetnijeg vodosnabdevanja u vidu dovoljnih količina vode stabilnog pritiska u mreži i manjeg broja kvarova koji prouzrokuju prekide u vodosnabdevanju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje na strpljenju i razumevanju svim stanovnicima naselja 4. juli koji će zbog pomenutih radova biti bez vode.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga