Inspekcija najavljuje pojačane kontrole tokom Crnog petka

Podeli:

Od početka primene kovid porpusnica, inspekcija na terenu svakodnevno vrši kontrolu poštovanja porpisanih epidemioloških mera, odnosno validnosti kovid sertifikata. Međutim, pojačan nadzor ne vrši se samo u kafićima i restoranima, već i u kladionicama, igraonicama, trgovinskim radnjama, salama za venčanja, kao i u gradskom prevozu.

– U proteklih mesec dana izvršeno je 772 nadzora, od čega je 449 nadzora bilo u ugostiteljskim objektima, 188 u trgovinskim objektima, 92 puta smo kontrolisali javni prevoz. Takođe, kontrola je vršena u 92 kladionice, kao i na gradskim pijacama. Do sada smo izdali 27 prekršajnih naloga, a oni su uglavnom izdavani fizičkim licima i to za nepoštovanje epidemioloških mera, odnosno, lica nisu nosila zaštitne maske, ostatak naloga odnosi se na nepoštovanje kovid sertifikata i tu su uglavnom kažnjeni ugostitelji- rekao je Milan Jovanov, načelnik odeljenja Inspekcija zrenjaninske Gradske uprave.

U protekle dve nedelje nije ispisana ni jedna kazna za nepoštovanje kovid mera ( propusnica i nošenje maski u zatvorenom) u ugostiteljskim objektima, ali je Milan Jovanov najavio da će se tokom Crnog petka vršiti pojačana kontrola trgovinskih objekata.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga