Imunizacija teče nesmanjenim tempom, vakcinisano 14.466 ljudi

Podeli:

Imunizacija protiv koronavirusa u Zrenjaninu teče nesmanjenim tempom, i vakcinacijom ili revakcinacijom do sada je obuhvaćeno više od 15 hiljada naših sugrađana. Podaci Zavoda za javno zdravlje odnose se na period od početka vakcinacije, 8. januara i zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano je 14.466, a revakcinisano 912 građana. Ukupno je dopremljeno 18.875 doza vakcina, sva četiri proizvođača koja su u ovom trenutku prisutna u našoj zemlji. Imunizacija se obavlja na dva punkta – bivšoj Specijalističkoj poliklinici i hali sportova “Medison”, a ekipe Doma zdravlja obilaze i nepokretne sugrađane u njihovim domovima. Najveći obuhvat u jednom danu zabeležen je 20. februara, kada je vakcinisano 863 lica.   

          
Od samog početka ovih aktivnosti, osim lekara i medicinskog osoblja, uključeni su i volonteri organizacije Crvenog krsta, kao i tehničke službe Gradske uprave Zrenjanin.   
 
 
Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin neumorno već više od godinu dana daju svoj doprinos borbi sa nevidljivim neprijateljem. Pomažući u nabavkama osnovnih životnih namirnica i lekova, učestvujući u pripremi i distribuciji paketa humanitarne pomoći i toplih obroka pomažu onako kako to najbolje umeju, iskreno i od srca. U novoj humanoj misiji, 35 mladih volontera pružaju pomoć na punktu za vakcinaciju u hali “Medison“. 
 
Ekipe u kojima je od 8 do 10 volontera prisutne su svakodnevno, uključujući i neradne dane – vikende i državne praznike, i trude se da pomognu sugrađanima da što bezbednije i lakše prođu proces vakcinacije. 
 
 
 
Deo volontera na ulazu ljubazno dočekuje osobe pozvane na vakcinaciju i sprovodi preventivne mere zaštite – dezinfekciju ruku i merenje temperature. Drugi deo tima je zadužen za pomoć u ispunjavanju upitnika i upućivanje u lekarske ordinacije, dok treći pružaju pomoć i podršku angažovanim licima u informatičkom sektoru. I ovoga puta posvećeni svojoj plemenitoj ulozi, predusretljivi i uvek na usluzi sugrađanima potvrdili su značaj misije Crvenog krsta – potrebu da se pomogne ljudima u nevolji.
 
Njihovi radni sati, nekada u jednoj, po potrebi i u dve smene, teško da se mogu i prebrojati, a s obzirom na dužinu i kompleksnost čitave situacije, meriće se na kraju desetinama hiljada. Sve to predstavlja neprocenjivu pomoć Gradu Zrenjaninu i njegovom zdravstvenom sistemu, a često i mala ukazana pažnja, posebno prema najstarijim sugrađanima, znači više nego možda neka konkretnija pomoć. 
 

 

 

 

 

 

 

Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga