Igor Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade, ovo su novi pokrajinski sekretari

Podeli:

Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsednika Pokrajinske vlade. Predsednik Mirović predstavio je danas program i članove Vlade, koja će imati isti broj članova kao i prethodna i isti delokrug rada sekretarijata.

Mirović je danas uoči sednice Skupštine Vojvodine istakao da će Pokrajinsku vladu činiti široka koalicija, ne samo sa partnerima sa liste Srpske napredne stranke, već i sa Savezom vojvođanskih Mađara kao strateškim partnerom SNS-a i sa koalicijom Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Kako je kazao predsednik, veoma je važna vest da će i predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti deo Pokrajinske vlade.

„Biće ovo vlada kontinuiteta sa programom koji je zasnovan na principima postavljenim u protekle četiri godine, ali i onim prioritetima koji se pojavljuju u našem društvu i celom svetu. Optimizam temeljim na rezultatima koje smo postigli jer Vojvodina prednjači kada je reč o smanjenju nezaposlenosti“, kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine imali smo značajan privredni i industrijski rast. Postavljeni su dobri temelji u svim oblastima sa akcentom na zdravstvu, privredi i ekonomiji.

„Od sutra nas očekuju novi izazovi, a to su problemi izazvani pandemijom kovida 19, ekonomski razvoj naše zemlje, kao i planiranje budzeta za narednu godinu“, kazao je predsednik Mirović.

Funkciju potpredsednika Pokrajinske vlade obavljaće sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš (SVM), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS) i Branko Ćurčić iz Socijalističke partije Srbije, koji neće biti zadužen za neki od resora u izvršnoj vlasti.
 
Aleksandar Sofić (SNS), dosadašnji direktor Razvojne agencije Bačka, biće zadužen za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
 
Dragana Milošević (SNS) ostaje na čelu Sekretarijata za kulturu i informisanje.
 
Predrag Vuletić (PS) zadržaće svoj resor, te će i u narednom mandatu biti zadužen za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
 
Smiljka Jovanović (SNS) ostaje u Sekretarijatu za finansije.
 
Ognjen Bjelić (SNS) ostaje sekretar, ali će ovog puta biti zadužen za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.
 
Zoran Milošević (SNS) ostaće sekretar zadužen za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.
 
Čedomir Božić (SNS), predsednik Opštine Žabalj, u novom sastavu Pokrajinske vlade vodiće resor poljoprivrede.
 
Nenad Ivanišević (SDPS) biće na čelu Sekretarijata za privredu i turizam.
 
Dane Basta (SNS) je još jedan novi član Pokrajinske vlade, koji će biti zadužen za sport i omladinu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:vojvodina.gov.rs, 021.rs
Foto:.vojvodina.gov.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga