I dalje problemi sa vodosnabdevanjem

Podeli:

Nakon što su se građani Zrenjanina obratili našoj redakciji,povodom problema sa vodosnabdevanjem, ispred JKP „Vodovod i kanalizacija“ obratio se Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja i poslovnih komunikacija pomenutog preduzeća.

-Odmah po stupanju u kontakt sa vašom redakcijom proverili smo o čemu se radi. Razlog slabog pritiska u vodovodnoj mreži ili prekid vodosnabdevanja posledica je neracionalnog trošenja vode. Ljudi koji žive u individualnim domaćinstvima, odnosno kućama, nemaju problem. U takvim objektima vodosnabdevanje je stabilno,ali upravo oni zalivaju bašte, pune bazene, peru trotoare i tada je mreža preopterećena, tada oni koji stanuju u zgradama imaju slab pritisak, a na višim spratovima često dolazi i do potpunog nestanka vode. Do ovih situacija dolazi svakodnevno između 18 i 22 časa. Mi ćemo ponovo apelovati da se voda troši racionalno i odgovorno, jer je u ovim vrelim danim svima preko potrebna. Vode ima više nego dovoljno,ali ukoliko se ovakav trend nastavi, to je nešto sa čim ćemo se suočavati celog leta. Znam da nije za utehu, ali sa istim problemom se suočavaju i Beograd i Novi Sad- rekao je Gajin.

Podsetimo, u ponedeljak je JKP „Vodovod i kanalizacija“ izdalo saopštenje kojim se na građane apeluje da vodu troše odgovorno i racionalno.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga